Guinee, Kameroen en Nigeria winnaars voetbaltoernooi

.........nieuwsoverzicht

31 mei 2009 Ontzettend spannend waren de wedstrijden tijdens het Afrikaans voetbaltoernooi op 30 mei. Guinee won de finale van Kameroen. Lange tijd werd Nigeria gezien als de potentiŽle winnaar van het toernooi maar zij moesten genoegen nemen met een derde plaats. Tijdens de halve finale verloren zij met penalty’s van Guinee die uiteindelijk de eerste prijs mee naar huis nam.

.
Van minitoernooi naar voetbalfestival

Het toernooi groeit langzaam tot een waar minifestival. 24 teams toonden belangstelling om aan het toernooi deel te nemen maar er was slechts plaats voor 16. Bovendien kwamen honderden bezoekers kijken naar de felle strijd van de voetballers. En het Afrikaanse weer: dat was een cadeautje!
.
Langs de lijn

De bezoekers genoten duidelijk ook van de Afrikaanse sfeer, de djembemuziek langs de lijn en natuurlijk van het eten en de stands met Afrikaanse spullen. Kinderen lieten zich schminken, maakten kleurplaten, speelden zelf voetbal of leefden zich uit op het springkussen.
.
Deelnemende teams

De teams kwamen uit alle hoeken van Nederland, o.a. uit Rotterdam, Amersfoort, Utrecht, Arnhem, Venray, Amstelveen en natuurlijk Helmond en Eindhoven.
De teams:
1. Guinee
2. Kameroen
3. Nigeria
4. Africa United (Congo)
5. ZaÔre
6. Great Africans (Ghana)
7. USM (Marokko)
8. Gambia (Africa4Real1-team)
9. SomaliŽ Amstelveen
10. SomaliŽ Venray
11. Black Stars (Ghana)
12. Angola (FC Perspectief)
13. Liberia Lone Star
14. Ahmadiyya jongeren (Suriname)
15. Angola (Africa4Real2-team)
16. Leone Stars (SiŽrra Leone)
.
foto's

Bekijk meer op foto's op de
fotopagina.